Preskoči komande trake
Pređi na glavni sadržaj

Korisnik

Ovde možete da izmenite svoje korisničke podatke i svoju lozinku.

Login

Ukoliko ste se već registrovali na našoj stranici, molimo Vas upišete Vašu e-mail adresu kao i Vašu lozinku. Zatim pritisnite na "PRIJAVA".

Zaboravili ste VAŠU ŠIFRU?

 

Nemate pristupne podatke? Pritisnite na REGISTRACIJU.

Register

Es reicht eine Seite, die - richtig angelegt - sowohl auf verschiedenen Browsern im Netz funktioniert, aber ebenso gut für den Ausdruck oder die Darstellung auf einem Handy geeignet ist. Wohlgemerkt: Eine Seite für alle Formate.

ForgottenPW

AKSHeaderItemTypeForgottenPW Content

ChangePW

AKSHeaderItemTypeChangePW Content

Search

Jezik

Country

SchüCal/JANIsoft

SchüCal i JANIsoft predstavljaju kalkulacijski softver za obradu ponuda i naloga kao i pripremu radova za Schüco i Jansen sisteme prozora, vrata, fasada i zimskih vrtova u 3 stepena gradnje – basic, advanced i enterprise. Pored standardnih troškova za ponudu, narudžbu, izradu, isporuku i izradu računa, izrađuje se između ostalog  prikaz presjeka, prijelaz presjeka na CAD, obračun potrebnog vremena za izradu kao i prijenos podataka na ERP/PPS-sisteme.

SchüCal i JANIsoft na jednom mjestu basic

S modulom „basic" mogu se prozori, vrata i fasade obuhvati kao 2D-elementa. S-Cad nudi opcionalno proširenje presjeka na CAD-područje.

SchüCal/JANIsoft advanced

2D i 3D modulni nacrti olakšavaju odrađivanje kompleksnih objekata. Daljnja opcija jeste upravljački sistem CNC mašina za obradu profila. SchüCad kao opcionalno proširenje omogućuje slobodne 3D-konstrukcije.

SchüCal/JANIsoft enterprise

Dodatni moduli kao izračun potrebnog vremena za proizvodnju ili presjek na ERP-sistem već su sadržani.

SchüCal i JANIsoft u detalju

Korisnička površina

Meni traka ubrzava i pojednostavljuje korištenje standardnih elemenata i specijalnih konstrukcija. Softver  pamti zadnji korišteni izbor, te isti predlaže za slijedeću odluku. Cijena za konkretni element uključujući dodatke kao U-vrijednost pokazuju se permanentno.

Menedžer za okove vrata

Pored automatskog pronalaska okova prozora pomaže se pronalaženje okova vrata za Schüco i Jansen vrata. Ovisno o osobinama vrata kao veličine krila, boje i siguronosne klase predlažu se odgovarajući artikli uključujući položaj ugradnje.

Statičko pred-dimenzioniranje

Sa statičkim pred-dimenzioniranjem za profile i stakla moguća je izrada sigurne kalkulacije na osnovu izbora korektnih profila za elemente prozora i fasada uključujući njihovo punjenje.

Modul ponuda

SchüCal i JANIsoft pri izradi ponuda nude individualni pristup i fleksibilnost. Nacrti mogu biti prilagođeni Vašim individualnim potrebama. Pozicije skice mogu biti individualno podešene i prikazane kao velika skica.

Prikaz presjeka (opcionalno)

Prikaz presjeka omogućuje trenutnu vizuelnu kontrolu unosa. Prikaz profila, stakala, broja artikla i mjera daje pregled konstrukcije. Nadalje je moguće prikazivanje pomoću pregleda elemenata.

Upravljanje pilom i mašinama (opcionalno)

Tokom obrade elementa u 3D-modusu potrebne  sistemske obrade profila mogu se provjeriti i dopuniti.  Različiti tipovi pila i centara za obradu profila mogu se upravljati direktno iz SchüCal-a.