Preskoči komande trake
Pređi na glavni sadržaj

Korisnik

Ovde možete da izmenite svoje korisničke podatke i svoju lozinku.

Login

Ukoliko ste se već registrovali na našoj stranici, molimo Vas upišete Vašu e-mail adresu kao i Vašu lozinku. Zatim pritisnite na "PRIJAVA".

Zaboravili ste VAŠU ŠIFRU?

 

Nemate pristupne podatke? Pritisnite na REGISTRACIJU.

Register

Es reicht eine Seite, die - richtig angelegt - sowohl auf verschiedenen Browsern im Netz funktioniert, aber ebenso gut für den Ausdruck oder die Darstellung auf einem Handy geeignet ist. Wohlgemerkt: Eine Seite für alle Formate.

ForgottenPW

AKSHeaderItemTypeForgottenPW Content

ChangePW

AKSHeaderItemTypeChangePW Content

Search

Jezik

Country

Unicredit Tower

  • Slika 1/3
  • Slika 2/3
  • Slika 3/3

Novo glavno sjedište Unicredit Tiriak banke u Bukureštu, Unicredit toranj na Expozitiei Boulevardu, nalazi se u neposrednoj blizini takozvanih tornjeva blizanaca Gate Towers. Oni na sjeverozapadu periferije stvaraju monumentalno polje prema centru grada. Iz ove urbanističke situacije i želje investitora za reprezentativnom visokom arhitekturom arhitekti su projektovali koncept koji inače nije uobičajen za zgradu banke: ne vertikalno, nego u ravninama pomjereno, istupa 16-spratna zgrada u visinu – otprilike tako kao da ju je netko gurnuo.

Staklena vanjština je ostala „netaknutom". U unutrašnjosti su nastali paralelnim pomicanjem spratova veliki atriji. Na istočnoj tankoj strani zgrada je, slijedeći logiku preloma, lagano „nadignuta", a ulaz je na taj način natkriven.

Karakteristike građevinskog objekta

Vrsta građevinePoslovne zgrade
ProizvodiPosebne konstrukcije
Lokacija
012101 Bukarest
Rumunija
Završetak radova2012