Preskoči komande trake
Pređi na glavni sadržaj

Korisnik

Ovde možete da izmenite svoje korisničke podatke i svoju lozinku.

Login

Ukoliko ste se već registrovali na našoj stranici, molimo Vas upišete Vašu e-mail adresu kao i Vašu lozinku. Zatim pritisnite na "PRIJAVA".

Zaboravili ste VAŠU ŠIFRU?

 

Nemate pristupne podatke? Pritisnite na REGISTRACIJU.

Register

Es reicht eine Seite, die - richtig angelegt - sowohl auf verschiedenen Browsern im Netz funktioniert, aber ebenso gut für den Ausdruck oder die Darstellung auf einem Handy geeignet ist. Wohlgemerkt: Eine Seite für alle Formate.

ForgottenPW

AKSHeaderItemTypeForgottenPW Content

ChangePW

AKSHeaderItemTypeChangePW Content

Search

Jezik

Country

The Yas Hotel

  • Slika 1/4
  • Slika 2/4
  • Slika 3/4
  • Slika 4/4

Yas Marina Hotel, koji je projektovao arhitektonski ured Asymptote iz New Yorka izgrađen je u rekordnom vremenu od samo 18 mjeseci i predstavlja futuristički hotel posebne klase. Objekt sa dimenzijama od 217 m dužine, 44 m širine i 35 m visine tako je koncipiran, da mu ništa ne mogu pješčane oluje, zemljotresi niti razlike u temperaturi do 50° C. Ono što je posebno na arhitekturi ove zgrade su takozvani „gridshelli". Ova visoko moderna čelična konstrukcija, koja podsjeća na veliki šlajer u obliku ljuski, obavija dva prema strani staze za utrke okrenuta eliptička elementa. Gigantska ljuska se sastoji od konstrukcije u obliku kupole od čelika sa skoro 6.000 šesterouglovnih staklenih površina. Ovdje su se koristili RHS šuplji čelični profili, koji se posebno kod staklenih krovova odlikuju svojim „tankim načinom gradnje" i istovremeno najboljim statičkim vrijednostima.

Alukönigstahl je isporučio oko 1.000 tona RHS-šupljih čeličnih profila i oko 700 tona RHS- okruglih cijevi prema EN 10210 / S355J2H. Ova tonaža je bila neophodna, da bi nosila gotovo 17.000 m2 veliku konstrukciju od deset glavnih stupova V oblika i 100 horizontalnih elemenata.


podaci_THE YAS HOTEL.PDF

Karakteristike građevinskog objekta

Vrsta građevineHoteli / gastronomija
ProizvodiFasada čelik
Lokacija
P.O. Box 131808 Abu Dhabi
Ujedinjeni Arapski Emirati
Završetak radova2009