Preskoči komande trake
Pređi na glavni sadržaj

Korisnik

Ovde možete da izmenite svoje korisničke podatke i svoju lozinku.

Login

Ukoliko ste se već registrovali na našoj stranici, molimo Vas upišete Vašu e-mail adresu kao i Vašu lozinku. Zatim pritisnite na "PRIJAVA".

Zaboravili ste VAŠU ŠIFRU?

 

Nemate pristupne podatke? Pritisnite na REGISTRACIJU.

Register

Es reicht eine Seite, die - richtig angelegt - sowohl auf verschiedenen Browsern im Netz funktioniert, aber ebenso gut für den Ausdruck oder die Darstellung auf einem Handy geeignet ist. Wohlgemerkt: Eine Seite für alle Formate.

ForgottenPW

AKSHeaderItemTypeForgottenPW Content

ChangePW

AKSHeaderItemTypeChangePW Content

Search

Jezik

Country

O3 Innsbruck

  • Slika 1/2
  • Slika 2/2

 O3 je jedan od najvećih stambenih kompleksa 21. stoljeća u Tirolu. 450 stanova po standardu pasivne kuće moralo se sagraditi u roku od 22 mjeseca. Važna urbanistička želja nam je bila razlomiti građevinsku masu u pregledne „trojne clustere", koji zajedno obuhvataju prostranu sredinu i nude dobre mogućnosti za identifikaciju. 13 različitih, visokih građevinskih tijela u obliku kocke postavljeni su jedno prema drugome tako, da se međusobno zasjenjenje moglo minimizirati i da ne postoje stanovi koji su okrenuti isključivo sjeveru. Uglovi zgrade otvaraju se u – od termičke ovojnice u potpunosti odvojenim – uglovnim lođama, koje unutrašnji prostor optički povećavaju i donose sa dvije strane svjetlost u stanove preko velikih prozora u visini prostora. Kod uređenja tlocrta pazilo se na to, da se dnevni boravak-blagovaonica po potrebi može podijeliti u kuhinju i dodatnu (spavaću) sobu. Ovdje korištene aluminijske profilne sisteme

ALUKÖNIGSTAHL je specijalno razvio za stanogradnju sa velikom toplotnom izolacijom i po prvi put u ovom obimu na O3 zgradi primijenio. Prosječni koeficijent prolaska topline iznosi 0,85 W/m²K. Također su se i protupožarno-tehnički izazovi elegantno riješili kod prozora u visini prostorije.

PODACI_INNSBRUCK O3_NEUE HEIMAT TIROL.PDF

Karakteristike građevinskog objekta

Vrsta građevineStanovanje
LokacijaGeneral-Eccher-Straße 34
6020 Innsbruck
Austrija
Završetak radova2011